Srpska tradicionalna kuhinja podrazumeva riznicu sepecijaliteta primamljivog ukusa i mirisa. Ono što je takođe karakteristično za naše podneblje, jeste običaj da se pre svakog obedovanja nađe i čuveno meze na trpezi.
Isotorija, ratovi, migracije doprineli su bogatstvu srpskog kulinarstva kao miks mađarske, bigarske, grčke i turske kuhinje.
Na prosečnom srpskom stolu zastupljena je šarenolikost ukusa, mirisa, ali i boja dekoracije i to je odlika ovdašnjih domaćica - kreativnsot i umeće.
Kako naši običaju nalažu i kako važimo za dobre domaćine nema putnika, namernika koji nije oprobao srpske specijalitete i njima bio oduševljen.
Meze podrazumeva sitne, raznovrsne zalogaje koji se služe uz aperitiv kao "zagrevanje" pred glavni obrok.
Meze je neizostavni obrok svakog velikog gurmana, a podrazumeva razne suhomesnate proizvode uz dekoraciju povrćem, zatim salate, sezonske i domaće pravljene kao što su ruska, mimoza, urnebes...
Ovim je obuhvaćen, pored dobrog ukusa, jedan poseban ritual, a to je dobra zabava i druženje, a svako jelo mami svojom dekoracijom i ukusom domaće kuhinje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus