Životi britanske kraljevske porodice oduvek intrigiraju javnost, a posebno nakon smrti kraljice Elizabete II. Širu populaciju najviše zanima kako oni provode svoje slobodno vreme i šta vole da jedu.

Nova kraljica Kamila, supruga kralja Čarlsa nije izbirljiva jer se njen omiljeni obrok može kupiti veoma jeftino u supermarketima. Uprkos tome što ima mogućnosti ličnog kuvara i odabira najboljih namirnica, ona je ostala verna omiljenoj hrani već godinama unazad. Otkrila je da joj je jedno od omiljenih jela britanski klasik - pasulj na tost hlebu. Kamila je rekla da voli jednostavnost pečenog pasulja na tostu. Britanci, generalno obožavaju ovaj specijalitet ( i koriste pasulj iz konzerve) pa ne čudi što je upravo on omiljen novoj kraljici.

Kralj Čarls i njegova supruga su takođe i strastveni baštovani. Imaju impresivan asortiman proizvoda koje uzgajaju u svojoj kući. Pa tako Kamila otkriva neobičnu sklonost ka sirovom grašku.

„Reći ću vam šta zaista volim – jedem grašak direktno iz bašte“, rekla je studentima tokom posete školi u Slouu u Velikoj Britaniji. „Ako ih uzmete direktno iz mahune, ukusni su i zaista slatki. Vodim sve svoje unuke u baštu i oni provode sate i sate jedući grašak."

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE