Kraljica Ranija podelila je jedno od omiljenih obroka svoje porodice koje uvek rado priprema svojoj deci. Rekla je da nakon povratka sa univerziteta postoji jedno posebno jelo za kojim njena deca žude – arapsko jelo, mansaf.

"Prva stvar koju moja deca požele kada se vrate sa univerziteta je mansaf. Navikli su na to." Jelo od jagnjetine i pirinča se smatra jednim od jordanskih nacionalnih jela, sa mesom kuvanim u fermentisanom sušenom jogurtu.

Mansaf je tradicionalno arapsko jelo od jagnjetine na bazi jogurta. Jordanci ga obično služe uz somun i pirinač i smatra se nacionalnim jelom Jordana. Ovo jelo datira stotinama godina unazad i bio je obrok koji su jela beduinska plemena u Jordanu. Nekada se ovo jelo pravilo od kamilje ili jagnjećeg mesa. Ljudi su uživali u tome i služili ga sa vrlo tankim somunom, mesnim bujonom i pročišćenim puterom. Mansaf sada uključuje pirinač i specijalni suvi jogurt (Jameed), za pravljenje sosa od jogurta.

„Uvek volim da moja deca vide arapsko jelo na stolu“, rekla je kraljica Ranija, majka prestolonaslednika Huseina (28), princeze Iman (26), princeze Salme (22) i princa Hašema (17).

Ona je dodala: "Osim toga, naša hrana je zdrava. Šta god da kuvamo kod kuće, zdravije je od brze hrane koju dobijaju."

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE