Megan Markl se vratila na naše ekrane sa svojom potpuno novom Netflix serijom Meghan With Love. Ova emisija je kombinacija životnog stila, hrane i dirljivih priča, dok Megan deli svoju ljubav prema jednostavnoj, hranljivoj domaćoj kuhinji.

U jednoj od prvih epizoda, ona predstavlja recept za testeninu iz jednog tiganja, koji je brzo postao omiljen među fanovima. 

Ovaj recept je izazvao veliku pažnju na internetu, zbog njenog načina pripreme testenine. Naime, umesto klasičnog kuvanja testenine u velikoj količini vode, ona je sirove testenine prelila sa tri šolje ključale vode iz ketlera, poklopila i ostavila da se skuvaju zajedno sa ostalim sastojcima.

Reakcije na društvenim mrežama nakon objave ovog recepta su bile podeljene – neki su kritikovali način pripreme, dok su drugi pohvalili ideju brzog i zdravog obroka. Bez obzira na mišljenja, Megan je ponovo uspela da izazove raspravu – ovog puta u kuhinji!

Sastojci:

  • 400 g čeri paradajza, prepolovljenog
  • 2 čena belog luka, isečenog na listiće
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice soli
  • 300 g fetučina (ili druge testenine)
  • ključala voda
  • 1 kašika suve biljne kocke za supu (opciono)
  • 300 g listova spanaća
  • šaka rukole
  • pola  šolje rendanog parmezana

Priprema:

U dublji tiganj stavite prepolovljene čeri paradajze i seckani beli luk. Prelijte maslinovim uljem i pospite solju. Na povrće stavite fetučine. Ako koristite suvu kocku za supu, rastvorite je u šolji ključale vode i prelijte preko testenine. Dodajte još ključale vode dok testenina ne bude prekrivena, poklopite i kuvajte na visokoj temperaturi 6 minuta. Skinite poklopac, promešajte testeninu da se odvoji, zatim umešajte spanać i rukolu dok ne omekšaju. Dodajte rendani parmezan i nastavite da kuvate dok testenina ne postane mekana.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kako se cedi kuvana testenina Izvor: Kako se cedi kuvana testenina