1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i ciniju.
2. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Za to vreme izrendati sir i naseckati sitno mirođiju. Koktel paradajz iseći na polovine.
4. Na testo staviti 2/3 sira pa posuti mirodijom. Poređati polovine koktel paradajza i rasporediti ostatak sira.
5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.
Pica sa mirođijom i koktel paradajzom
Mirođija uvek! Ali, ovog puta ne u čorbi nego na pici!
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom