1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i ciniju.

2. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

3. Za to vreme izrendati sir i naseckati sitno mirođiju. Koktel paradajz iseći na polovine.

4. Na testo staviti 2/3 sira pa posuti mirodijom. Poređati polovine koktel paradajza i rasporediti ostatak sira.

5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.


Sastojci:

Za testo:
300 g brašna  
1 ½  dl mlake vode
20 g svežeg kvasca
2 kašicice maslinovog ulja
so

Za nadev:
150 g trapista
1 veza sveže mirođije  
200 g koktel paradajza
origano