Božićna trpeza se pravi sa puno ljubavi. Hrana koja se postavi na sto mora da bude po ukusu svih ukućana i recepti koji ulaze u finalni izbor za ovu porodičnu gozbu moraju biti vanvremenski klasični hitovi. Međutim, većina recepata koji stignu na prazničnu top listu zahteva malo više truda od „propržite na tiganju i servirajte“ ili „ubacite u rernu na 20 minuta“. Ova činjenica povremeno odvrati manje iskusne kuvarice i kuvare, no bez truda nema ni oduševljenja za stolom.
Ako ste dovoljno ambiciozni da tokom predstojećih praznika stvorite sinfoniju ukusa koja će raspametiti sve generacije, imamo idealno rešenje za vas – ROLOVANU PRAZNIČNU KRMENADLU!
Glavni trik ovog jela jeste u vremenu koje će provesti u rerni, zato dobro pazite da ne izvadite prerano, niti da završite sa ugljenisanim kolutom mesa.
Pratite pažljivo recept, pogledajte slike iz galerije i neka vam uspešno pripremljen praznični rolat ne bude jedina ispunjena želja u godini koja stiže.
SREĆNI PRAZNICI I PRIJATNO!
Rolovana praznična krmenadla
Potrebni sastojci:
- 1,5 kg svinjske krmenadle bez kostiju
- 200 g pančete
- 200 g sira trapista
- malo senfa
- 100 g šampinjona
- 150 g šunke za picu
- so, biber
Priprema:
Očišćenu kremenadlu staviti na radnu površinu, pa je dobro usoliti i začiniti.
Krmenadlu prvo pemazati senfom, poređati preko šunku i sir, pa na vrh staviti prethodno prodinstane šampinjone. Uviti je u rolat.
Tako pripremljen rolat, pažljivo prekriti režnjevima mesnate sveže slanine, tako da svaki sledeći naleže po centimetar na prethodnom. Postaviti rolat u podmazan pleh sa biljnim uljem.
Rolat peći na 200 stepeni bar 90 minuta ili dok gornje ivice sasvim ne porumene.
Služiti toplo, tanko nasečneo na komade uz ledenu čašu Coca-Cole.
Izvor: Promo
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve