Lekovita svojstva cimeta i meda, zasebno i u kombinaciji, verovatno su vam već poznata. Ali ono što možda niste znali je činjenica da ova dva magična sastojka mogu da vam pomognu da smršate.
Probajte ovaj napitak koji je ukusan, lak za pripremu, a ubrzava metabolizam i pomaže vam da se oslobodite viška dok udobno sedite u svojoj fotelji. Ne kažemo da je ok da zaboravite na vežbanje, ali ako vas danas baš mrzi da se pokrenete, ima i drugih rešenja! Ovo je jedno od njih.
Potrebno vam je:
– 2 supene kašike meda
– 1 supena kašika cimeta
– 250 ml vode
Pogledajte recept za rusku čorbu od koje se mršavi
Uputstvo za pripremu:
1) Preporučene količine se mogu i menjati, ali je važno da uvek koristite dve mere meda i jednu meru cimeta. Pripremite onoliko koliko vam je potrebno.
2) Prokuvajte vodu.
3) Sipajte vrelu vodu preko cimeta. Prekrijte posudu i ostavite da stoji dok se ne prohladi otprilike do temperature na kojoj je moguće konzumirati napitak.
4) Dodajte med tek kada je napitak prohlađen. Nikada nemojte sipati med u vrelu vodu, jer toplota uništava enzime i druge hranljive materija meda.
5) Popijte polovinu napitka pred spavanje. Drugu polovinu ostavite u frižideru i popijte ujutru – ali bez prethodnog podgrejavanja.
To je sve! I zapamtite – ovaj recept deluje samo kada se konzumira na prazan stomak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: 24sata
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus