Da li i vi posle pripreme jela bacate ulje u sudoperu? Vreme je da prestanete s tom praksom i ulja se rešite na drugi način.
Najbolje što možete da uradite s upotrebljenim uljem je da ga iscedite u plastičnu bocu, čvrsto je zatvorimo i bacimo u smeće.
Pogledajte i Kako pravilno da koristite ulja u kuhinji
Naime, jedan litar ulja zagadi, verovali ili ne, skoro jedan milion litara čiste vode. Pomenuta količina vode je količina koju normalan čovek upotrebi u punih 14 godina.
Pored toga, bačeno ulje u kombinaciji s drugim hemikalijama u odvodima stvara jedinjenja koja se teško rastvaraju i mogu zapušiti cevi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: LijekizPrirode.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus