To se dešava zbog toga što pravimo greške dok podgrevamo hranu. Neke namirnice uopšte nisu predviđene za podgrevanje, veliki broj jela ne bi trebalo stavljati u mikrotalasnu pećnicu, ali velika većina namirnica, srećom, može da ima odličan ukus kada se ugreje, samo ukoliko se podgreje kako treba.
1. Meso
Ukoliko želite da podgrejete odrezak, nikada to ne smete činiti tako što ćete podgrejati čitavu šniclu u mikrotalasnoj. Isecite je na manje komade i ugrejte ga na tiganju na malo ulja.
Pogledajte i Da li podgrevate ove namirnice?
2. Povrće
Pečeno povrće možete podgrejati samo ako ga stavite u rernu i zagrejete na laganoj vatri. Druge načine zaboravite.
3. Testenina
Testeninu nikada nemojte podgrevati u mikrotalasnoj. Dovoljno je malo masnoće u tiganju i da ona ponovo bude savršena.
4. Kafa
Kafu nikada ne bi trebalo podgrevati, ali ako baš morate mikrotalasna je idealno rešenje.
Pogledajte i Kako podgrejati hranu na pravi način
5. Jaja
Jaja ne bi trebalo podgrevati, ni na koji način.
6. Riba
Riba je najbolja kada je tek pečena, a ako pokušate da je podgrejete, samo je možete pokvariti, pa prema tome radije je jedite hladnu.
7. Piletina
Pohovanu piletinu zamotajte u aluminijumsku foliju i zagrejte je u tosteru. Dovoljno je da lagano pritisnete toster i sačekate nekoliko minuta kako biste dobili savršeno jelo.
8. Pica
Pica je svakako još jedno jelo koje ne smete grejete u mikrotalasnoj i u rerni. Stavite komad pice u poklopljenu posudu i na šporetu, na laganoj vatri je zagrijte.
9. Supe i čorbe
Supe i razne čorbe najbolje je zagrevati na šporetu, na jakoj vatri uz povremeno mešanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa
Izvor: Stil
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus