Već smo pisali koliko je limun dobar saveznik u kuhinji. Evo još nekih situacija kada će vam limun olakšati život.
Limun ljušti jaja
- Ako volite tvrdo kuvana jaja, evo vrlo korisnog saveta. Pre nego što jaja stavite u kipuću vodu, ljusku im malo namažite sokom od limuna. Tako ćete sprečiti moguće pucanje tokom kuvanja.
- Ako pak u vodu dodate nekoliko kapi soka od limuna, jaja ćete mnogo lakše oljuštiti kada se skuvaju.
Limun čuva boju voću i povrću
Ako prelijete sveže isečeno voće ili povrće sokom od limuna, sigurno će zadržati svoju prirodnu boju makar neko vreme. Isto važi i za voće koje stavljate u torte i kolače.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom