Dunja prenosi dosta vitamina C u čvrsto vezivno tkivo, a sadrži mineralne materije, kalijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe i natrijum.
Perfektna je za čišćenje organizma u ovim ukusnim plodovima možete uživati od septembra do novembra.
Kod kupovine dunja obratite pažnju da plod ima glatku, neoštećenu žutu koru. Umotane u novine dunje mogu da opstanu i nekoliko nedelja u frižideru.
Možete od njih pripremiti kompot sa lorberom, medom i sokom od limete, ukusna je uz sir i sladoled od vanile.
Dobra je i kao žele, džem i pekmez, a od dunja se mogu praviti i razni kolači.
Evo nekoliko recepata u kojima su mirisne dunje glavni sastojak:
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus