Rafinisane žitarice. Pasta je odličan izbor hrane kada baš i nemate previše vremena da se posvetite kuvanju. Ali se ipak ne preporučuje da na vašoj trpezi bude često. Pasta, beli pirinač i pecivo  se povezuju sa depresijom kod žena starosti od 50 do 77 godina, sudeći  prema istraživanju koje je objavljeno u stručnom časopisu Brain, Behavior and Immunity.

U studiji su istraživači proučavali navike u ishrani više od 40.000 žena, koje nisu bile depresivne na početku istraživanja. Otkrili su da se su se znaci depresije kasnije pojavili kod žena kojima je u jelovniku često bile zastupljene rafinisane žitarice.

Bezalkoholna pića. Kada se bezalkoholna pića, odnosno sokovi sa dodatkom šećera, često konzumiraju, mogu doprineti razvoju simptoma depresije, pokazalo je istraživanje.

Brza hrana. Osobe koje često jedu brzu hranu izložene su za 51 odsto većem riziku da obole od depresije, 0pokazala je studija objavljena u magazinu Public Health Nutrition. Ovo uključuje peciva, hamburgere, hot dogove i picu, izjavili su naučnici.