Bez obzira na to da li je reč o svežem ili kiselom kupusu, on obiluje vitaminima i mineralima, pre svega vitaminom C, fosforom, kalcijumom, cinkom, magnezijumom, vitaminom A, B1, B2...
Zeleni i crveni kupus posebno su važni kao izvor vitamina K. Kod osoba obolelih od osteoporoze, kao i onih koje i pri malim posekotinama imaju obilna krvarenja, često je prisutan nedostatak vitamina K, koji se dovodi u vezu s urođenim defektima. Vitamin K važan je i za pravilno zgrušavanje krvi, razvoj kostiju i održavanje zdravlja arterija. Osim najpoznatijem zelenom kupusu, veliki značaj u poboljšanju zdravlja pridaje se i onom crvenom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus