Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svinjska mast i njene dobrobiti za organizam

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Zašto je svinjska mast izbačena iz "trenda" zdrave ishrane i koje su zablude vezane za ovu namirnicu, pročitajte u tekstu.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Svinjska mast je vekovima bila nezaobilazan deo domaće kuhinje, sve dok unazad nekoliko decenija nije svrstana u opasne namirnice, zbog navodno štetnog uticaja na zdravlje.

Ali, ne da samo da nema dokaza, već nema ni smisla za takve tvrdnje, ističu nutricionisti.

Ova namirnica bogata je mononezasićenim masnim kiselinama (oleinska kiselina) zdrava za normalan rad srca.

Ona, takođe, pomaže apsorbciju vitamina, a sadrži i holesterol koji se pod UV zracima pretvara u D vitamin.

Zbog visoke energetske vrednosti, svinjsku mast treba unositi u umerenim količinama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti