Osobe koje se zdravo hrane i vode računa o svom zdravlju u frižideru uvek imaju prave namirnice. Uz pomoć ovakve hrane pravićete bolje i pametnije odluke onda kada vam se traži brza hrana ili nepotrebne grickalice, ili vam je jednostavno dosadno te ste odlučili da žvaćete bilo šta.

Puteri od orašastog voća

Mazali ih na tost hleb, jeli s jabukama, ili ih dodavali već nekim drugačijim užinama, nebitno je. Svakako, ovi puteri su mnogo bolja i zdravija užina nego grisine ili čips, na primer.

Pogledajte i Napravite domaći puter od kikirikija (VIDEO)

Limun

Dodajte limun vodi ili čaju kako bi začinili napitak a da ne dodajete kalorije. Za potpuni hidriranost i energiju imajte uvek flašu vode sa limunom, krastavcem, i đumbirom kada vam je potreban mali i zdravi detoks organizma.

Grčki jogurt

Sadrži dosta voća i zdraviji je desert od bilo kojeg drugog i visokokaloričnog.

Pogledajte i Kako da napravite grčki jogurt

Jaja

Par tvrdo kuvanih jaja čuvajte u frižideru kako biste uvek bili u prilici da brzo i efikasno pripremite sebi jedan proteinski doručak.

Spanać

Prava superhrana koja sadrži dosta vitamina.

Sezonsko voće

Sveže sezonsko voće valja imati uvek na dohvat ruke, posebno ukoliko vodite brz život, pa ste često u situaciji da jedete u pokretu.

Iseckano povrće

Uvek imajte malo iseckanog povrća koje biste mogli da iskoristite za užinu. Šargarepe, celer, tako nešto što ne zahteva uvek dodatke i nije potrebno da se sprema kako bi moglo da se jede.

Bademovo mleko

Odličan izbor, sa manje masti i kalorija. Ako imate blender ovo možete napraviti kod kuće i sami.

Pogledajte i Domaće bademovo mleko

Proteini

Spremite pileće belo meso i kinou, to možete čuvati u frižideru, pa kada niste u mogućnosti da pripremate veće obroke, poslužite se ovaim jelom koje vam, sem gladi, zadovoljava i potrebu za proteinima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa