Pored toga što su odličan dodatak mnogim jelima, ljute papričice su veoma zdrave. Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo češće da jedete ljute papričice.
-Ljute papričice sadrže vitamine A, B i C, i minerale kao što su bakar, folat, kalijum, mangan.
-Odličan su izbor za one koji žele da dobiju na težini jer povećavaju apetit.
Pogledajte i 5 prednosti ljute hrane
-Čili sadrži antioksidas beta-karotenoid koji uništava slobodne radikale koji uzrokuju oštećenja sudova. Ovi antioksidansi sprečavaju i nagomilavanje holesterola koji može uzrokovati probleme sa srcem.
-Prema rezultatima nekih studija, čili je dobar izbor za astmatičare jer raščišćava disajne puteve.
-Ljute papričice su poznate po tome što uklanjaju toksine iz organizma.
Pogledajte i Proizvedena najljuća papričica na svetu
-Stručnjaci tvrde da čili pomaže u borbi protiv infekcija pumpanjem sveže krvi u telu i vodeći je prema inficiranom području.
-Kapsaicin iz ljutih papričica podstiče oslobađanje endorfina, hemikalije koja popravlja raspoloženje.
-Istraživanja su pokazala da vitamin C, filma kiselina i beta karoten iz čilija smanjuju rizik od raka debelog creva.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: ljepota.ba
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom