Pored toga što su odličan dodatak mnogim jelima, ljute papričice su veoma zdrave. Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo češće da jedete ljute papričice.

-Ljute papričice sadrže vitamine A, B i C, i minerale kao što su bakar, folat, kalijum, mangan.

-Odličan su izbor za one koji žele da dobiju na težini jer povećavaju apetit.

Pogledajte i 5 prednosti ljute hrane

-Čili sadrži antioksidas beta-karotenoid koji uništava slobodne radikale koji uzrokuju oštećenja sudova. Ovi antioksidansi sprečavaju i nagomilavanje holesterola koji može uzrokovati probleme sa srcem.

-Prema rezultatima nekih studija, čili je dobar izbor za astmatičare jer raščišćava disajne puteve.

-Ljute papričice su poznate po tome što uklanjaju toksine iz organizma.

Pogledajte i Proizvedena najljuća papričica na svetu

-Stručnjaci tvrde da čili pomaže u borbi protiv infekcija pumpanjem sveže krvi u telu i vodeći je prema inficiranom području.

-Kapsaicin iz ljutih papričica podstiče oslobađanje endorfina, hemikalije koja popravlja raspoloženje.

-Istraživanja su pokazala da vitamin C, filma kiselina i beta karoten iz čilija smanjuju rizik od raka debelog creva.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: ljepota.ba