Ukoliko često patite od kiseline u želucu ne morate da posežete za lekovima. Iskoristite namirnice koje imate u kuhinji i napravite efikasne prirodne lekove.
Lek s bosiljkom
Na prve simptome povećanog lučenja kiseline u želucu i gorušice, uzmite i žvaćite oprane listove bosiljka. Takođe, možete prokuvati 3-5 listova bosiljka u šolji vode, zatim smanjite temperaturu i ostavite da vri nekoliko minuta.Ovaj čaj možete zasladiti medom, ali nemojte dodavati mleko.
Pogledajte i Bosiljak - kralj lekovitog začinskog bilja
Napitak s cimetom
Cimet je odličan lek za probleme s varenjem i želudačne tegobe. Dodajte kašičicu cimeta šolji vode i zagrevajte. Ostavite da ključa nekoliko minuta, a zatim sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Ovaj čaj treba piti dva do tri puta dnevno.
Karanfilić kao lek
Ovaj začin može smanjiti lučenje kiseline u želucu i eliminisati gasove. Jednostavno žvaćite nekoliko zrna karanfilića tokom dana. Efikasan lek protiv kiseline i lošeg zadaha je i mešavina zgnječenog karanfilića i kardamoma.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima