1. U beloj kožici ispod kore grejpfruta nalaze se mnoge dragocene materije kao što su flavonoidi koji štite organizam od infekcija.

2. Membrane i kriške pune soka u grejpfrutu sadrže topive balasne materije (pektine), koje za sebe vežu višak holesterola.

3. Grejpfrut sadrži gorku supstancu koja se zove naringin. Ona podstiče stvaranje izlučevina i želudačanog soka i otvara apetit.

4. Želite da izgubite kilograme? Uvrstite grejpfrut u svoj jelovnik. Njegovo prehrambeno vlakno pektin izaziva osećaj sitosti. Zahvaljujući sastavu i sadržaju vlakana, ova voćka može u tankom crevu da smanji resorpciju holesterola i triglicerida. Sadrži mnogo kalijuma, a ima i diuretsko dejstvo. Istraživanja su pokazala da postoji fiziološka veza izmedu grejpfruta i insulina. Hemijska svojstva ovog voća smanjuju nivo insulina u krvi i podstiču mršavljenje. Što je manji nivo insulina nakon jela, telo bolje vari hranu koju upotrebljava za energiju, a manje deponuje u obliku masnog tkiva u telu.

5. Sok od grejpfruta, osim kao piće, možete upotrebljavati i kao ukusan dresing za salate.