1. Za prvi sos u šerpici ugrejati žele od ribizli sa medom. Brusnice oprati, osušiti, dodati i dinstati 8-10 minuta na slaboj temperaturi. Zatim ostaviti sos da se ohladi.
2. Za palačinke (deblje palačinke) u činiji glatko pomešati jaja, rikotu, šećer u prahu, vanilin šećer i cimet.
3. Zatim pomešati brašno sa praškom za pecivo i solju. Dodati masi od rikote i mešati dok se ne stvori glatko testo.
4. U teflonu na vrelom maslacu ispržiti oko 16-18 debljih palačinki. Za svaki kolačić sipati punu kašiku testa i pržiti dok ne postanu zlatno-žuti. Palačinke raspodeliti na tanjire i servirati tople sa sosom od ribizla i brusnica. Ko voli može ih pre služenja zagrejati.
Savet:
Rikota je italijanski sveži sir. Možete ga zameniti sa istom količinom ne mnogo slanog sremskog (švapskog) sira, a umesto brusnica upotrebiti neko drugo bobičasto voće, borovnice, ribizle ili kupine, na primer.
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem