1. Umutite jaja da dobijete penu. Dodajte brašno, 50 g šećera, mleko i so, pa izmešajte sve u glatko testo.
2. Jabuke oljuštite, izdubite im sredinu sa semenkama i vodoravno ih isecite na kolutove i odmah pokapajte sokom od limuna da ne potamne.
3. Zagrejte u tiganju kašičicu putera, dodajte 1/4 jabuka, prelijte 1/4 testa. Ispecite palačinku da sa obe strane bude zlatnožuta. Ponovite postupak dok ne potrošite sve testo i jabuke. Gotove palačinke ostavite u rerni zagrejanoj na 70 stepeni.
4. Pre posluživanja izmešajte cimet i preostali šećer, pospite palačinke i iznesite na sto. Ako želite, pospite ih i sa malo šećera u prahu.
Palačinke s jabukama
Podsećaju na jabuke u šlafroku, poslasticu koju su pravile naše bake.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom