Sastojci
14 jaja
7 + 8 kašika šećera
5 kesica nes kafe
prašak za pecivo
2+1 dl mleka
2 kašike griza
2 kašike kakaoa
1 margarin
1 bela "milka" čokolada
300 grama šlaga
oko 400 ml kisele vode
Priprema
Kora: 7 belanaca umutiti sa 7 kašika šećera. Dodati 1 kesicu nes kafe i dobro umutiti, tako da se zrnca otope, zatim pola kesice peciva, 5 kašika brašna, 1 kašiku griza i 1 kašiku kakaoa. Peći na 200 stepeni. Hladnu koru preliti sa 1 dl vrućeg mleka.
Ceo postupak ponoviti još jednom, da bi se dobila još jedna korica. Znači, treba da se umute dve korice posebno.
Fil: 14 žumanaca, 8 kašika šećera i 1 dl mleka umutiti i kuvati na pari. Možda će vam se učiniti da je previše redak fil kad se umuti sa mlekom, ali će se zgusnuti vrlo lepo, bez drugih dodataka. Kad je fil skoro skuvan, dodati belu "milku". U ohlađen fil dodati dobro umućen margarin i sjediniti.
Drugi fil: umutiti šlag sa kiselom vodom i 3 kesice nes kafe. Po potrebi, dodati šećer u prahu i eventualno još kisele vode ako je šlag previše gust. Kafa mora skroz da se istopi.
Filovati koricu prvo žutim filom, pa šlagom, pa opet korica, žuti fil i šlag na kraju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kuvajsam.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus