Sastojci za posnu čoko baklavu:

  • posne kore za baklavu
  • 100 g posne čokolade
  • 100 g griza
  • 200 g oraha (mogu i pistaći ili lešnik)
  • 250 g posnog margarina

Za preliv:

  • 500 g šećera
  • 4 dl vode
  • 3 vanilin šećera
  • sok od pola limuna

Posna baklava sa čokoladom se priprema na sledeći način:

Prvo skuvati preliv za baklavu sa šećerom, vanilin šećerom, vodom i sokom od limuna.

Nakon 3-4 minuta ključanja skloniti sa vatre i ostaviti preliv za baklavu da se potpuno ohladi.

U činiji sjediniti mlevene orahe, griz, i izrenadnu čokoladu, sve to zajedno izmešati.

Ređati po 3 kore, jedna na drugu, pa ih presaviti na pola, a na krajeve staviti tri kašike fila, zatim umotati počev od strane na kojoj se nalazi fil i ređati u pleh.

Poređati ih i iseći na jednake delove, zatim se preliti otopljenim margarinom i peći 20 minuta na 200 stepeni (gotove su kad požute).

Preliti hladnim prelivom vrelu baklavu (plivaju u tom filu, ali posle upiju).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: posnajela.rs