Ovaj fenomenalni kolač nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ko ga jednom proba uvek ga iznova i iznova pravi.
Za biskvit:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 25 g kakaa
- 2 kašike gustina
- 180 g crne čokolade
- 100 g lešnika
- 100 g badema
- 2 kašike vruće vode
Priprema:
Prvo uključite rernu da se ugreje na 190 stepeni. Pleh koji ćete da koristite za pečenje obloćite pek papirom.
U jednu posudu odvojte jaje, žumanca i belanca. Belanca umutite u čvrst sneg, a žumanca umutite sa šećerom dok se ne dobije lepa kremasta smesa.
Zatim otopite čokoladu na pari. U nju dodajte kakao i gustin. Lešnike i bademe malo ispecite, pa ih u blenderu malo iseckajte i dodajte u ovu smesu. Mutite mikserom dok se ne sjednini i postane lep krem. U to zatim dodajte vruću vodu. Kad se sve lepo sjedini sklonite mikser i lagano špatulom u taj čokoladni krem dodajte umućena belanca i polagano mešajte dok se ne dobije lepa kremasta smesa.
Tu smesu prespite na papir za pečenje. Potom stavite u rernu da se peče oko 15 minuta. Kad je smesa pečena pospite je sa kakaom, pa ga uvijte u vlažnu krpu. Ostavite da se ohladi.
Secite na šnite i služite. Svi će biti oduševljeni.
Odozgo narednajte malo čokolade crne i bele ili dekorište po svom ukusu.
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno