Najbolji su oni kolači koji nisu skupi, lako se prave, a ukus im je fantastičan. Ovo je jedan od njih.
Testo:
- 3 čaše od jogurta šećera
- 3 čaše od jogurta brašna
- 3 jogurta
- 1 kafena kašikica sode bikarbone
- ½ čaše od jogurta ulja
- 3 kašike kakao praha
- 100 g čokolade za glazuru (može i ne mora)
Smesa se dobro umuti dok ne postane glatka, jednolična. Peći na 200°C oko pola sata, naravno, treba proveriti čačkalicom i gotovo je kada se čačkalica zabode i ostane suva. Onda ostavimo testo da miruje nekih 5 minuta, pa kuvamo sirup.
Sirup:
- 10 kašika šećera
- 17 kašika mleka
- ½ margarina
- 3 kašike kakao praha
Svi sastojci se prokuvaju dok ne postanu ujednačena masa.
Čokoladu otopimo na pari sa 3 kašike ulja i kad je kolač gotov i preliven možemo sipati glazuru od čokolade.
I evo kako na kraju izgleda:
Kolač isečemo na kocke i sipamo sirup preko njega, prvo preko rezova, a preostali sirup preko celog kolača. Ostavimo da kolač dobro upije sirup nekih pola sata. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus