Ovo je jedan od onih kolača kojeg se uvek traži parče više.

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike kakaa
  • 1 vanilin šećer
  • prašak za pecivo
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mleka
  • malo arome ruma

Fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 20 g šećera
  • 1 dcl kafe (obična kuvana domaća kafa)

Priprema:

Belanca i žumanca odvojiti. Umutiti belanca u čvrst sneg sa malko soli. U drugoj posudi izmiksati žumanca i dodati šećer, pa mutiti mikserom dok se ne dobije lepa kremasta smesa.

Zatim dodati mleko i ulje, pa postepeno jednu po jednu kašiku brašna. Dodajte i prašak za pecivo, kakao. Lepo sve sjediniti. Potom to lagano kašikom dodati u sneg od belanaca i polako izmešati kašikom.

Biskvit staviti u rernu da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno. Ako čačkalica ostane suva znači da je testo pečeno, ako se lepi za čačkalicu vratiti još malo da se dopeče.

Krem:

Postepeno na pari ili u šerpi zagrejati pavlaku za šlag, pa u nju kad je vruće dodati čokoladu izlomljenu na komade. Nakon što se čokolada istopi, dodati kuvanu kafu i izmešati. Time ćete preliti biskvit koji ste ispekli u rerni. Zatim ostaviti da se dobro ohladi.

Kad se ohladi staviti ga u frižider da se dobro stegne. Secite kolač i uživajte sa najdražima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs