Uz pomoć ovih saveta svaka kora će vam biti fantastična.
Potrebno je:
– 75 g brašna
– 75 g gustina (skrobnog brašna)
– 5 jaja
– 150 g šećera
– prstohvat soli
Priprema:
1. U duboku posudu stavite jaja, prstohvat soli i postepeno dodajte šećer uz mešanje mikserom.
2. Miksirajte smesu dok se ne udvostruči i ne postane svetlo žuta, kremasta i glatka.
3.Isključite mikser i laganim pokretima varjače u smesu umešajte brašno i gustin. Pokreti moraju da budu lagani ali da se sastojci dobro sjedine.
4. Nauljite i pospite brašnom kalup za tortu prečnika 24 cm.
5. Lagano sipajte smesu u kalup, budite pažljivi i nežni.
6. Izravnajte lepo smesu i stavite u rernu da se peče 40 minuta na 180 stepeni.
7. Nikako ne otvarajte rernu prvih 30 minuta pečenja, jer će se kora spustiti i neće biti mekana i prozračna.
Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li kora pečena tako što probodete čačkalicom.
8. Ohlađenu koru okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Presecite koru tankim dugačkim nožem.
Biće mekana, vazdušasta. Još vam ostaje da nafulujete kore svojim omiljenim filom i da uživate u fenomenalnoj poslastici.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus