Preukusan starinski kolač koji nikada ne izlazi iz naših domova.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 60 g gustina
- 90 g šećera u prahu
- 210 g hladnog putera
- 100 g mlevenih oraha
- 2 jajeta
- 1kesica vanilin šećera
- džem po ukusu (ja sam filovala džemom od ananasa i manga)
- šećer u prahu
Priprema:
Brašno, gustin, šećer u prahu i mlevene bademe promešati da se sastojci sjedine.
Dodati jaja i puter isečen na listiće, vanilin šećer, pa zamesiti testo.
Testo uviti u prijanjajuću foliju i ostaviti sat vremena u frižider.
Razviti testo na pobrašnjavljenoj radnoj površini na debljinu od oko 0,5 cm,pa modlicom ili čašicom umočenom u brašno vaditi kružiće.
Kružiće slagati u pleh ali da ima malo razmaka između.
Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, sedam minuta.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
Ohlađene kružiće tanko namazati sa džemom i spajati po dva kružića.
Spojene kružiće posuti prah-šećerom koji je pomešan sa vanilin-šećerom. Prijatno!
Izvor: recepti-kuvar.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus