Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kesten pire

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Prava jesenja poslastica se veoma lako priprema, a možete je dekorisati prelivima po želji.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kestene izrezati u krug i staviti u kipuću vodu na nekoliko minuta, dovoljno da se otvore. Stavljajte samo po nekoliko komada, jer ih je potrebno očistiti od kore dok su još vrući i lako se čiste.


Sastojci:

600 g kestena
50 g šećera
2 kesice vanilin šećera
kašičica ruma
4 dl mleka

Očišćene kestene i vailin šećer staviti u mleko i kuvati oko sat vremena, povremeno mešajući. Šećer i rum dodati pred kraj kuvanja.

Smesu umutite štapnim ili običnim mikserom da se dobije homogena masa. Pire sipajte u činije i ukrasite po želji.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti