Brzo i jednostavvno do ukusne poslastice.
Sastojci:
1 šolja brašna
2/3 šolje palente
2/3 šolje šećera
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2/3 šolje sira
1/3 šolje maslinovog ulja
1/2 šolje bademovog mleka
3/4 šolje kukuruza
1 šolja kupina
1 kašičica šećera u prahu
3 šolje kupina
1/4 šolje šećera
1 kašika soka limete
2 kašičice majčine dušice
1 kašika narendane kore limete
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite pleh za pečenje, namažite ga uljem i pospite brašno po površini.
2. Pomešajte 1 šolju brašna, palentu, šećer, prašak za pecivo i so u plastičnoj posudi.
3. U posebnoj činiji pomešajte sir i 2 kašike brašna dok se ne sjedine. Zatim sipajte unutra bademovo mleko i sjedinite sa prethodno napravljenom smesom.
4. Pre sipanja u pleh, mešavinu spojite sa kupinama i kukuruzom, te pecite 40 do 45 minuta.
5. U međuvremenu, napravite sos od 2 šolje kupina, šećera i 1/4 šolje vode koje ćete sipati u šerpu, te kuvati 8 do 10 minuta.
6. Kada se preliv ohladi u njega dodajte 1 šolju borovnica, sok od limete, majčinu dušicu i narendanu koru limete.
7. Servirajte parče torte tako što ćete posuti po njemu šećer u prahu i preliv. Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus