Sastojci:

6 jabuka podjednake veličine

3 kašike šećera

½ kašike cimeta

½ kašičice skrobnog brašna

2 kašike vode

1 kašičica maslaca

Za testo:

180 g glatkog brašna

100 g hladnog maslaca

1 kašika šećera u prahu

2 kašike hladne vode

Za premazivanje:

1 jaje

1 kašika vode

1 kašičica šećera

Priprema:

Umesite prhko testo. Pomešajte brašno i šećer u prahu, dodajte hladni maslac narezan na kockice i prstima ga utrljajte u brašno. Dodajte hladnu vodu i kratko mesite dok se svi sastojci ne sjedine.

Testo oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Ohlađeno testo tanko razvaljajte i isecite na uske trake. Jabuke operite. Četiri jabuke izdubite, koštice bacite, a ostatak isecite na kockice.

Preostale dve jabuke očistite, ogulite i isto narežite na kockice. Isečene jabuke stavite u lonac, dodajte šećer, cimet i maslac pa promešajte i kuvajte 5 minuta. Dodajte skrobno brašno pomešano s vodom i kuvajte još minut.

Ovom smesom napunite pripremljene izdubljene jabuke i na vrh svake stavite rešetku od prhkog testa. Umutite jaje s malo vode i četkicom premažite testo, pospite šećerom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 30 minuta na 180 °C.

Savet: Testo je potrebno vrlo kratko mesiti i dobro ohladiti kako bi nakon pečenja bilo savršeno prhko.​

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: Dobar tek