Spolja krti i hrskavi, iznutra mekani i sočni! Vrlo ukusno, tako čokoladno!
Sastojci:
3 belanceta
65 g kakao praha
½ kafene kašičice cimeta
¼ kafene kašičice soli
1 kafena kašičica ekstrakta od vanile
150g čokoladnih kapljica
360 g šećera u prahu
Način pripreme:
Pomešajte suve sastojke: šećer u prahu, kakao, so i cimet. Dodajte belanca i ekstrakt vanile, pa mešajte žicom za mućenje dok ne dobijete glatku smesu. Ne udarajte, samo mešajte! Dodajte čokoladne kapljice. Promešajte. Stavljajte na papir za pečenje po kašičicu testa, s razmakom od 2-3 cm. Pecite 15 minuta na 180°C. Keksići se mrve dok su vrući, pa ih zato ostavite da se potpuno ohlade, pre nego što ih poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: femina.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus