Idealan način pripreme voća u kišnim sezonama - kad proleće prolazi bez dovoljno sunca, jagode neće biti baš dovoljno slatke niti svima po ukusu. Ispecite ih!

Sastojci:

1/2 kg jagoda

30 gr šećera

1 kašika ekstrakta od vanile

Priprema:

Operite i očistite jagode od peteljki, pa ih isecite na polovine. Izmešajte ih sa šećerom i ekstraktom vanile. Pecite ih u plehu, na pek-papiru, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, oko pola sata. Ohlađene, iskoristite kao namaz za slatke sendviče ili umutite u parfe, pa dekorišite šlagom i seckanim pistaćima ili čokoladom i domaćim pahuljicama!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: lepaisrecna