Iako volite sve kolače, ponekad su najdraži baš ovakvi sa kojima nema puno posla, a ukusni.

Sastojci:

polovina svežeg ananasa

10 kašika šećera

50 g maslaca

Za koru:

4 jaja

150 g brašna

150 g šećera

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

100 ml ulja

100 ml jogurta

200 g belog kravljeg sira

Priprema:

Ananas očistite i narežite na tanke kolutove. Za karamelu stavite šećer u manji lončić i na laganoj vatri ga otopite uz mešanje. Kada se potpuno otopi i postane smeđ, dodajte maslac. Uz mešanje ga otopite u karamelu.

Dno okruglog kalupa obložite papirom za pečenje, a stranice namastite i pobrašnite. Na dno istresite karamel, brzo ga poravnajte kašičicom po celoj površini, pa preko njega složite kolute ananasa jedan do drugog. Morate karamelu brzo razmazati zato što se brzo stvrdne.

Za koru izmiksajte cela jaja sa šećerom i vanilin šećerom par minuta. Dodajte ulje, pa odmah zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešajte sir. Tu smesu razmažite preko ananasa. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 175 C 35 minuta.

Pečeni kolač izvadite iz rerne, nožem prođite ukrug oko biskvita kako bi se odvojio od stranica kalupa, prekrijte sve većim tanjirom, pa iskrenite kolač na njega. Maknite papir za pečenje i to je to.

Kolač možete poslužiti odmah uz slatko pavlaku ili kuglu sladoleda ako želite, a možete i bez toga. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recipeci.com