Ugodite sebi ovim ukusnim desertom.

Sastojci:

450 g sitno seckanih oraha

225 g putera

350 g meda

1 pakovanje kora za pitu

1-1/2 kašičica cimeta

Priprema:

Ugrejte rernu na 180°. Podmažite pleh ili posudu za pečenje (veličine otprilike 33 x 22 cm).

U posudi pomešajte sitno seckane orahe i cimet. Istopite puter na laganoj vatri.

Odmotajte kore za pitu. Dve kore stavite na dno pleha pa ih premažite istopljenim puterom. Ponovite još 3 puta sa po dve kore, mažući svaku drugu koru puterom.

8 kašika miksa oraha i cimeta rasporedite ravnomerno preko kora. Pospite sa dve kašike meda. Prekrijte sa dve kore, premažite ih puterom odozgo, pa sipajte opet 8 kašika miksa oraha i cimeta i prelijte sa 2 kašike meda. Postupak ponovite još 6 puta (red oraha i meda, dve kore premazane puterom…)

Poklopite preostlim korama za pite, mažuši svaku drugu istopljenim puterom.

Oštrim nožem, isecite kvadrate i pecite u rerni, na 180°, od 25 do 30 minuta. Ohladite baklave pre služenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: lakirecepti.rs