Kolač koji se prenosi sa generacije na generaciju.
Sastojci:
1 šolja brašna
3 jaja
5 kašika šećera
1 kašičica limuntusa
šolja vrele vode
kašičica sode bikarbone
2 kašike ulja
kesica vanilin šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje, vanilin šećer i brašno. Dobro promešati i dodati sodu, limuntus i toplu vodu. Pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Nakon toga stavite u rernu i pecite na 200° dok ne dobije zlatno-braon boju ili testirajte čačkalicom - kad probodete testo, a na čačkalici ne ostane ništa, kolač je gotov.
Kada se malo ohladi, obilno pospite šećerom u prahu, ako želite dodajte i rendanu koru pomorandže. Kolač treba da odstoji bar 30 minutqa pre nego što ga servirate.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.