Ako mislite da je ovakav rolat sa printom nešto komplikovano, varate se. Dovoljno je samo malo truda i prava ideja!

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

100 ml ulja

3-4 kašike vruće vode

6 kašike šećera

6 kašika brašna

2 kašike kakaa

2 kašike čokolade u prahu

2 kašičice praška za pecivo

1 vanilin šećer

Za fil:

3 pudinga od čokolade

10 kašika šećera

700 ml mleka

150 g maslaca

3 kašike šećera u prahu

150 g čokolade za kuvanje (ili neke mlečne koju volite)

2–3 banane

Priprema:

Za koru odvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Kada postane penasto dodajte ulje, kratko umutite, pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i vodom. Na kraju ručno promešajte, posebno istučeni čvrsti sneg od belanaca.

Odvojite od žute smese otprilike četvrtinu (10 kašika). Pripremite veliki pleh od rerne, preko njega stavite papir za pečenje. Uz pomoć šprica za ukrašavanje torti ili vrećice i napravite preko cele površine pleha mrežu. Neka linije budu tanke i neka ne budu potpuno simetrični pravougaonici kako biste dobili što prirodniji žirafa efekt. Sada pleh sa iscrtanom mrežom stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180C i pecite 3-4 minuta. Za to vreme u ostatak smese dodajte kakao i čokoladu u prahu i dobro promešajte. Izvadite mrežu iz pećnice, pa preko svega ravnomerno istresite sada smeđu biskvitnu smesu. Nema je baš puno, jer to je na kraju krajeva rolat, ali poslužite se na kraju kašikom da prekrijete sve žute izbočine. Vratite pleh u rernu i pecite na istoj temperaturi još 20 minuta.

Još vrući rolat odmah sa papirom za pečenje zamotajte i ostavite da se ohladi.

Za to vreme napravite fil. Zakuvajte 600ml mleka, a ostatak pomešajte sa prahom za puding i šećerom. Sipajte u kuvano mleko i skuvajte puding. U još vruće dodajte rendanu čokoladu i dobro promešajte kako bi se sva otopila. Ohladite uz mešanje kako se ne bi na vrhu stvorila korica. Maslac pomešajte sa šećerom u prahu, pa izmiksajte i dodajte u ohlađeni fil. Zamotani rolat odmotajte, odstranite papir za pečenje. Premažite celu površinu filom, a uz donji rub složite cele banane jednu uz drugu. Pažljivo zarolajte sve skupa i ostavite na hladnome da se stisne.

I to je to. Rolat možete i ne morate dodatno ukrašavati, jer je efektan sam po sebi. Ako se ne želite zamarati kuvanjem fila, premažite ceo rolat nutelom umesto fila. Naravno, računajte da će vam za tako nešto trebati puuuuno nutele.  U svakom slučaju želim vam puno uspeha u spremanju ovog zaista finog kremastog kolača. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recipeci.com