Geršla je oljušteni ječam koji se često koristi kao zamena za pirinač i može da se kupi u zdravoj hrani.
Sastojci:
100 g geršle
100 g suvih šljiva bez koštica
gram cimeta
4 supene kašike meda
Priprema:
Geršlu očistiti, oprati i skuvati u trostruko većoj količini vode, zatim ocediti, ohladiti, pa pomešati sa medom i cimetom. Šljivu iseći na sitno i pomešati sa geršlom. Od geršle se mogu praviti i kugle, a onda se svakoj kugli doda polovina šljive.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: telegraf.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus