Geršla je oljušteni ječam koji se često koristi kao zamena za pirinač i može da se kupi u zdravoj hrani.
Sastojci:
100 g geršle
100 g suvih šljiva bez koštica
gram cimeta
4 supene kašike meda
Priprema:
Geršlu očistiti, oprati i skuvati u trostruko većoj količini vode, zatim ocediti, ohladiti, pa pomešati sa medom i cimetom. Šljivu iseći na sitno i pomešati sa geršlom. Od geršle se mogu praviti i kugle, a onda se svakoj kugli doda polovina šljive.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: telegraf.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno