Sočno, slatko voće poput breskve idealno je osveženje za vrele letnje temperature. Osim što je ukusna, ova voćka je i odličan izvor vitamina A, kalijuma, vitamina C, a sadrži i optimalnu količinu gvožđa.

Mi vam izdvajamo odličan recept za kolač sa ovom korisnom voćkom.

Sastojci:

Kora:

2 jajeta

kašike šećera

2 kašike ulja

2 kašike brašna

1/2 praška za pecivo

Fil:

3 veće breskve

šlag ili slatka pavlaka

600 ml mleka

2 pudinga od vanile

350 ml slatke pavlake

4 kašike šećera

Priprema:

Ulupati belanca uz dodavanje šećera da se dobije jaka pena. Dodati žumanca i opet sve umutiti.

Umešati varjačom brašno i prašak za pecivo, pa sve istresti u obložen pleh i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200°C 10 minuta zavisno od rerne.

Kora je gotova kada je odgore tamno žute do svetlo braon boje. Možete kupiti i gotove biskvit kore, kako želite.

Pečen biskvit ostaviti u plehu u kojem se pekao, pa prohlađen isprskati mlekom.

Očistiti i iseći breskve i poslagati po kori ali tako da između komada ima razmaka da bi “legao” fil.

Pomešati pudingg, šećer i 150 ml mleka a ostatak staviti da provri pa kada provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Kada se zgusnulo skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku i mešati dok se ne sjedini.

Odmah potom preliti preo bresaka i ostaviti da se ohladi.

Na ohlađen kolač staviti šlag ili slatku pavlaku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: opanak.rs