Sočno, slatko voće poput breskve idealno je osveženje za vrele letnje temperature. Osim što je ukusna, ova voćka je i odličan izvor vitamina A, kalijuma, vitamina C, a sadrži i optimalnu količinu gvožđa.
Mi vam izdvajamo odličan recept za kolač sa ovom korisnom voćkom.
Sastojci:
Kora:
2 jajeta
kašike šećera
2 kašike ulja
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
Fil:
3 veće breskve
šlag ili slatka pavlaka
600 ml mleka
2 pudinga od vanile
350 ml slatke pavlake
4 kašike šećera
Priprema:
Ulupati belanca uz dodavanje šećera da se dobije jaka pena. Dodati žumanca i opet sve umutiti.
Umešati varjačom brašno i prašak za pecivo, pa sve istresti u obložen pleh i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200°C 10 minuta zavisno od rerne.
Kora je gotova kada je odgore tamno žute do svetlo braon boje. Možete kupiti i gotove biskvit kore, kako želite.
Pečen biskvit ostaviti u plehu u kojem se pekao, pa prohlađen isprskati mlekom.
Očistiti i iseći breskve i poslagati po kori ali tako da između komada ima razmaka da bi “legao” fil.
Pomešati pudingg, šećer i 150 ml mleka a ostatak staviti da provri pa kada provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku i mešati dok se ne sjedini.
Odmah potom preliti preo bresaka i ostaviti da se ohladi.
Na ohlađen kolač staviti šlag ili slatku pavlaku.
Izvor: opanak.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem