Poslastica koja osvaja ukusom.
Sastojci:
Beli deo
200 ml slatke pavlake
200 ml mleka
50 g šećera
1 vanil-šećer
1 kesica želatina
Crveni deo
500 g malina ili drugog bobičastog voća
150 g šećera
1 kesica želatina
Priprema:
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti ga da nabubri.
U šerpi pomešati mleko, slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer, pa zagrevati pazeći da ne proključa. Skloniti šerpu s vatre i umešati nabubreli želatin.
Unutrašnjost manje tepsije prekriti čistom kuhinjskom krpom. Na suprotne stranice položiti ukoso po dve prazne čaše, između njih postaviti drvenu varjaču i tako ih fiksirati.
Uliti belu kremu u nakrivljene čaše da budu ispunjene dopola. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
Maline i šećer pomešati, pa kratko prokuvati na umerenoj temperaturi.
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode. Voćnu masu umutiti u blenderu, procediti, a zatim sjediniti s nabubrelim želatinom. Nakon toga prohlađenom smesom dopuniti čaše.
Izvor:posaljirecept.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno