Osvežavajuća poslastica za vrele letnje dane.
Sastojci:
3/4 šolje šećera
1/3 šolje brašna
četvrtina kačišice soli
2 šolje mleka
3 žumanca sa sobne temperature
2 kašike putera
1 kašičica ekstrakta vanile
3 banane
1 kora za tart ili keks za podlogu
šlag ili slatka pavlaka
banane i listići badema za ukrašavanje
Priprema:
U šerpi pomešajte šećer, brašno i so, pa dodajte mleko i izmešajte. Кuvajte na srednjoj temperaturi dok smesa ne postane gusta. Кad počnu da se pojavljuju balončići, kuvajte još 2 minuta uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre.
U posebnoj posudi pomešajte blago umućena žumanca i kašiku-dve skuvane smese, pa vratite u šerpu. Stavite da ponovo lagano provri i kuvajte još dva minuta. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i vanilu, izmešajte i ostavite da se malo ohladi.Za to vreme iseckajte banane i rasporedite ih po kori ili keksu. Sipajte fil preko (može da bude vruć, ali ne vreo). Ostavite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Umutite šlag ili slatku pavlaku, ukrasite odozgo, pa poređajte po želji seckane banane i listiće badema. Prebacite u frižider.
Po želji, koru možete pre stavljanja banana da namažete sa malo kikiriki putera – on će poslastici dati poseban ukus!
Izvor:stil.kurir.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus