Idealan je posni dezert kao i veganska ili vegetarijanska poslastica, i odličan je izbor za sve one koji vole da se hrane zdravo.

Sastojci:

15 sušenih urmi

250 g badema

⅓ sojinog, bademovog ili ovsenog mleka

170 g tamne čokolade

2 banane

Priprema:

Podmažite tanko pleh kokosovim uljem i ostavite sa strane (pravougaoni pleh 35 x 12 cm ili okrugli pleh prečnika 22 cm). Urme očistite od koštica i ubacite u bledner (multi-praktik), dodajte 200 g badema, pa uključite i mešajte dok se masa ne sjedini (normalno je da vam ostanu manji komadići badema u smesi). Utisnite dobijenu smesu, ravnomerno na dno i uz ivice pleha.

Čokoladu izlomite na sitne komadiće i ubacite u vatrostalnu posudu. Mleko zagrejte dok ne provri, pa ga prelijte preko čokolade i mešajte dok ne dobijete glatku masu.

Odvojte, ukoliko želite manju količinu čokolade sa strane za ukrašavanje na kraju, a ostatak prelijte preko kore u plehu.

Banane isecite na kolutiće i poređajte preko čokolade. Iseckajte 50 g badema pa pospite po torti i poprskajte ostatkom čokolade preko svega.

Ostavite u frižideru sat vremena ili duže, pre nego što poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: lakirecepti.rs