Idealan je posni dezert kao i veganska ili vegetarijanska poslastica, i odličan je izbor za sve one koji vole da se hrane zdravo.
Sastojci:
15 sušenih urmi
250 g badema
⅓ sojinog, bademovog ili ovsenog mleka
170 g tamne čokolade
2 banane
Priprema:
Podmažite tanko pleh kokosovim uljem i ostavite sa strane (pravougaoni pleh 35 x 12 cm ili okrugli pleh prečnika 22 cm). Urme očistite od koštica i ubacite u bledner (multi-praktik), dodajte 200 g badema, pa uključite i mešajte dok se masa ne sjedini (normalno je da vam ostanu manji komadići badema u smesi). Utisnite dobijenu smesu, ravnomerno na dno i uz ivice pleha.
Čokoladu izlomite na sitne komadiće i ubacite u vatrostalnu posudu. Mleko zagrejte dok ne provri, pa ga prelijte preko čokolade i mešajte dok ne dobijete glatku masu.
Odvojte, ukoliko želite manju količinu čokolade sa strane za ukrašavanje na kraju, a ostatak prelijte preko kore u plehu.
Banane isecite na kolutiće i poređajte preko čokolade. Iseckajte 50 g badema pa pospite po torti i poprskajte ostatkom čokolade preko svega.
Ostavite u frižideru sat vremena ili duže, pre nego što poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus