Ukoliko ste raspoloženi za divnu postlasticu koja se topi u ustima - tahini kolačići su pravi izbor!

Sastojci:

  • 110 g maslaca (ili 120 ml ulja, za posni recept)
  • 100 g šećera
  • 135 g brašna
  • prstohvat soli
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 110 g tahini namaza
  • 120 g blanširanih badema (za dekoraciju možete koristiti i seme susama)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. U manjoj činiji pomešajte suve sastojke - brašno, so i prašak za pecivo. U većoj činiji dobro izmiksajte maslac i šećer. Zatim dodajte sve pripremljene suve sastojke, ekstrakt vanile i naposletku, tahini. Sve dobro izmešajte. Pripremite pleh i obložite ga pek papirom. Od testa pravite omanje loptice, ili koristite pola kašike testa za svaki kolačić. Kuglicu blago pritisnite i stavite badem u sredinu ili pospite susamovim semenom. Pecite 14-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Napomena: Ako želite da vaši kolačići budu posni, umesto maslaca dodajte 120 ml ulja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:mogujatosama.rs