Ukoliko ste raspoloženi za divnu postlasticu koja se topi u ustima - tahini kolačići su pravi izbor!
Sastojci:
- 110 g maslaca (ili 120 ml ulja, za posni recept)
- 100 g šećera
- 135 g brašna
- prstohvat soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 110 g tahini namaza
- 120 g blanširanih badema (za dekoraciju možete koristiti i seme susama)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U manjoj činiji pomešajte suve sastojke - brašno, so i prašak za pecivo. U većoj činiji dobro izmiksajte maslac i šećer. Zatim dodajte sve pripremljene suve sastojke, ekstrakt vanile i naposletku, tahini. Sve dobro izmešajte. Pripremite pleh i obložite ga pek papirom. Od testa pravite omanje loptice, ili koristite pola kašike testa za svaki kolačić. Kuglicu blago pritisnite i stavite badem u sredinu ili pospite susamovim semenom. Pecite 14-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Napomena: Ako želite da vaši kolačići budu posni, umesto maslaca dodajte 120 ml ulja.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno