Ukoliko ste raspoloženi za divnu postlasticu koja se topi u ustima - tahini kolačići su pravi izbor!
Sastojci:
- 110 g maslaca (ili 120 ml ulja, za posni recept)
- 100 g šećera
- 135 g brašna
- prstohvat soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 110 g tahini namaza
- 120 g blanširanih badema (za dekoraciju možete koristiti i seme susama)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U manjoj činiji pomešajte suve sastojke - brašno, so i prašak za pecivo. U većoj činiji dobro izmiksajte maslac i šećer. Zatim dodajte sve pripremljene suve sastojke, ekstrakt vanile i naposletku, tahini. Sve dobro izmešajte. Pripremite pleh i obložite ga pek papirom. Od testa pravite omanje loptice, ili koristite pola kašike testa za svaki kolačić. Kuglicu blago pritisnite i stavite badem u sredinu ili pospite susamovim semenom. Pecite 14-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Napomena: Ako želite da vaši kolačići budu posni, umesto maslaca dodajte 120 ml ulja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus