Ako vam se prijelo nešto slatko, a želite da brzo bude gotov desert onda napravite ovaj kolač.
Sastojci:
puter za podmazivanje
350 g blago gorke čokolade
200 g putera ili margarina
4 jajeta
200 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
150 g brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
75 g seckanih oraha
Priprema:
Zagrejati rernu na 175°C. Puterom podmazati tepsiju za pečenje dimenzija 25x36 cm. U veći lonac s ključalom vodom staviti manji. U njemu istopiti izlomljenu čokoladu zajedno sa puterom. Zatim skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi (čokoladu možete istopiti i u mikrotalasnoj pećnici). Umutiti jaja mikserom, da budu penasta. Polako, uz stalno mešanje, dodavati šećer i mutiti još 3 minuta, tako da nastane beličasta, penasta masa. U to staviti ekstrakt vanile. Čokoladu sipati u jaja i lagano umešati brašno, prašak za pecivo i orahe. Testo sipati u tepsiju. Peći u rerni 20-25 minuta, tako da se pri ubodu čačkalicom testo ne lepi. Gotov kolač ostaviti da se ohladi i sitno iseći. Kocke staviti na veliku tacnu i servirati.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus