Imate iznenadne goste ili ste u škripcu s vremenom, a želite ukusnu poslasticu - ovo je idealan recept za vas.
Evo recepta za brzu čokoladnu tortu
Sastojci za tortu:
30 g kakao praha
90 g brašna
malo soli
pola kašičice praška za pecivo
20 g šećera
6 kašičica kokosovog ili biljnog ulja
80 ml mleka po izboru (pirinčano, kravlje, bademovo)
pola kašike ekstrakta vanile
Način pripreme:
Pomešajte suve sastojke. Potom dodajte tekuće i sve dobro pomešajte. Smesu stavite u manji kalup za torte i pecite oko 14 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ukoliko želete da je dekorišete, čokoladna glazura je idealno rešenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: zadovonja.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus