Domaće verzije kesten pirea su daleko najbolje, a osnovni je recept neočekivano jednostavan. Dodaj malo šlaga i uživaj u neodoljivom desertu!
Sastojci:
350 g oguljenih kestena
1,5 šoljica vode
100 g šećera
vanila ekstrakt ili semenke vanile
Priprema:
Ispeci kestene u pećnici na 200°C oko 20 minuta. Prethodno im zareži znak "X" na kori. Oguli i stavi u tiganj sa vodom, šećerom i vanilom. Kuvaj mešajući oko 25 minuta. Izmiksaj sve u blenderu i stavi u teglu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno