Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju zavolećete još više kada naučite da je spremate za samo 20 minuta!

Sastojci:

9 kašika vode

200 g šećera

150 g mlevenih oraha, badema ili lešnika

250 g mlevenog keksa

170 g maslaca

100 g čokolade za kuvanje

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Prva