Ovaj ukusni umak od jabuke možete ubaciti u mafine, premazati sočne biskvite ili napuniti palačinke!
Sastojci:
5 većih jabuka
150 ml vode
1 kapika limunovog soka
½ kašičice cimeta
Priprema:
Oguliti jabuke i iseći ih na male kockice. U dublju posudu ubaciti jabuke, vodu i limunov sok. Pričekajte da voda provri, a potom smanjite vatru, poklopite i kuvajte 15-ak minuta. Ugasite kad jabuke omekšaju. Dodajte cimet i izmiksajte. Ako ipak više volite komadiće jabuke, zgnječite viljuškom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus