Kremaste i ukusne domaće jaffa štanglice postaju omijeni dezert svakom ko ih jednom napravi u svojoj kuhinji.

Sastojci

Za kore

  • 150 g masti ili margarina
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 dcl gustog jogurta
  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za čokoladni fil

  • 2 zamrznute narandže (prethodno oguljene)
  • 200 g šećera
  • 1 dcl soka od narandže
  • 100 g bele čokolade
  • 125 g margarina
  • oko 350 g mlevenog keksa (zavisi kolike su narandže)

Za čokoladni fil

  • 5 dcl mleka
  • 100 g šećera
  • 1 puding od čokolade
  • 1 kašika kakaoa
  • 100 g crne čokolade
  • 125 g margarina
  • 200 g mlevenog keksa sa kakaom
  • Za preliv
  • 150 g čokolade
  • 5 kašika ulja

Način pripreme

Umutiti mast sa šećerom, dodati 1 jaje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testi i ostaviti da stane 1 sat.

Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo tanko razvaljati na papiru za pečenje veličine 20×30 cm.

Peći korice na 180 stepeni 4-5 minuta da blago porumene.

Fil od narandže

Zamrznute narandže najsitnije izrendati staviti u posudu dodati 200 gr šećera i 1 dcl soka od narandže. Kuvati 3-4 minuta odkad provri, dodati 125 gr margarina i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.

Čokoladni fil

U 4 dcl mleka staviti 100 gr šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati pomešano 1 puding od čokolade, 1 kašika kakaoa i 1 dcl mleka. Kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr crne čokolade i 125 gr margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 200 gr mlevenog keksa sa kakaom.

Filovati korice toplim filom, naizmenično prvo čokoladnim filom pa filom od narandže.

Zadnju koru ne premazivati blago opteretiti i ostaviti da se ohladi.

Istopiti 150 g čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu