Iskoristite banane koje su vam ostale u kući i napravite ove divne i ukusne kolačiće.
Sastojci:
2 zrele banana
1 jaje
20 g maslaca
1 kašika šećera
1 kašika maslaca od suncokreta ili kikirikija
100 g zobenog brašna
50 g krompirovog skroba
2 kašike lanenog brašna
½ kašičica cimeta
1 kašičica praška za pecivo
Postupak:
U većoj posudi zgnječite dve banane. Dodajte im jedno jaje, pa dobro promešajte. Dodajte im i jednu veliku kašiku maslaca od suncokreta ili kikirikija, kašiku šećera kao i otopljeni maslac. U mokre sastojke polako dodajte brašno, uz stalno mešanje kako bi se svi sastojci dobro povezali. Stavljamo zobeno i laneno brašno, kao i krompirov skrob. Dodajte i malo cimeta i praška za pecivo. Na pleh koji ste obložili papirom za pečenje stavite keks, pa ih pecite na 180°C oko 15 minuta. Testo oblikujte koristeći kašiku za sladoled jer ćete tako dobiti jednaki okruglasti keks. Poslužite keks sa vanilin šećerom ili na njih namažite još malo najdražeg namaza od orašastih plodova. Uživajte!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus