Iskoristite banane koje su vam ostale u kući i napravite ove divne i ukusne kolačiće.

Sastojci:

2 zrele banana

1 jaje

20 g maslaca

1 kašika šećera

1 kašika maslaca od suncokreta ili kikirikija

100 g zobenog brašna

50 g krompirovog skroba

2 kašike lanenog brašna

½ kašičica cimeta

1 kašičica praška za pecivo

Postupak:

U većoj posudi zgnječite dve banane. Dodajte im jedno jaje, pa dobro promešajte. Dodajte im i jednu veliku kašiku maslaca od suncokreta ili kikirikija, kašiku šećera kao i otopljeni maslac. U mokre sastojke polako dodajte brašno, uz stalno mešanje kako bi se svi sastojci dobro povezali. Stavljamo zobeno i laneno brašno, kao i krompirov skrob. Dodajte i malo cimeta i praška za pecivo. Na pleh koji ste obložili papirom za pečenje stavite keks, pa ih pecite na 180°C oko 15 minuta. Testo oblikujte koristeći kašiku za sladoled jer ćete tako dobiti jednaki okruglasti keks. Poslužite keks sa vanilin šećerom ili na njih namažite još malo najdražeg namaza od orašastih plodova. Uživajte!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr