Iskoristite banane koje su vam ostale u kući i napravite ove divne i ukusne kolačiće.
Sastojci:
2 zrele banana
1 jaje
20 g maslaca
1 kašika šećera
1 kašika maslaca od suncokreta ili kikirikija
100 g zobenog brašna
50 g krompirovog skroba
2 kašike lanenog brašna
½ kašičica cimeta
1 kašičica praška za pecivo
Postupak:
U većoj posudi zgnječite dve banane. Dodajte im jedno jaje, pa dobro promešajte. Dodajte im i jednu veliku kašiku maslaca od suncokreta ili kikirikija, kašiku šećera kao i otopljeni maslac. U mokre sastojke polako dodajte brašno, uz stalno mešanje kako bi se svi sastojci dobro povezali. Stavljamo zobeno i laneno brašno, kao i krompirov skrob. Dodajte i malo cimeta i praška za pecivo. Na pleh koji ste obložili papirom za pečenje stavite keks, pa ih pecite na 180°C oko 15 minuta. Testo oblikujte koristeći kašiku za sladoled jer ćete tako dobiti jednaki okruglasti keks. Poslužite keks sa vanilin šećerom ili na njih namažite još malo najdražeg namaza od orašastih plodova. Uživajte!
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom