Uživajte u prazničnoj poslastici neodoljivog ukusa.
Sastojci:
250 g krem sira, sobne temperature
4 kašike maslaca
1/2 šolje mrvljenog keksa
4 šolje šećera u prahu
300 g čokoladnih listića
Priprema:
U velikoj posudi, mešajte krem sir i maslac zajedno dok se ne sjedine. Dodajte mrvice keksa i dobro mešajte. Dodajte šećer u prahu. Pokrijte i ohladite u frižideru najmanje 1 sat, a može da odstoji i preko noći.
Stavite komad pek papira i pomerite smesu iz frižidera. Formirajte kugle kašikom predviđenom za to. Vratite u frižider 10-20 minuta ako su suviše mekane.
Čokoladu istopite u mikrotalasnoj, mešajte svakih 15 sekundi kako se ne bi stvrdnula. Umočite kugle u čokoladu. Vratite ih na papir i ostavite da se ohlade dok se čokolada ne stvrdne.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus